Eğitim, çokkültürlülük, göç gibi alanlarda araştırmalar yapan Alman profesör Nohl’un bu kitabı, tüm dünyada hızla devam eden göç nedeniyle oluşan çokkültürlülüğü eğitim alanındaki etkileri çerçevesinde değerlendiriyor.

Artık inkar edilemez bir gerçek olan çokkültürlü toplum kavramı, beraberinde eğitimciler için de çeşitli yenilikleri ve aynı zamanda zorlukları beraberinde getiriyor. Eğitimcilerin kendilerini bu değişime hazırlamalarının önemini ve farklı kültürden olan öğrencilerin birbirleriyle en iyi şekilde uyum sağlamasına ve iletişim içinde olmasına yardımcı olmak için hangi yolların izlenebileceğini anlatan yazar, bunları gerçekleştirirken bir yerine birden fazla kuramın değerlendirilmesi ve kullanılmasının önemini vurguluyor. Bunu yaparken de yazar, konuyu daha açık hale getirmek amacıyla çeşitli örneklerlerden yararlanıyor.

Tüm eğitimcilerin ve çokkültürlülük alanında çalışan akademisyenlerin değişik bakış açıları yakalayabileceği bu kitap, aynı zamanda yazarın Ayrımcılık Karşıtı Pedagoji yaklaşımını da okuyucuyla paylaşıyor.

 

Yazar: Arnd-Michael Nohl

Orijinal Adı: Konzepte Interkultureller Pedagogik

Çeviri: Barış Cezar

Yayınevi: İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları

RelatedPost